Så ser du till att ditt tak blir fritt från mossa och påväxt – Del 4 - LA Takvård AB

Så ser du till att ditt tak blir fritt från mossa och påväxt – Del 4

 
I del 3 pratade vi om fördelar och risker med att sköta takjobbet på egen hand. Jag tror att du kan hålla med om att det fjärde alternativet är ett bättre beslut.

Alternativ nr 4: Gör det klokare valet. Låt proffs ansvara för att ditt tak blir fritt från påväxt.

Det finns flera skäl till att det är klokare att låta proffs behandla ditt tak mot påväxt av mossa, alger och lav.

Det första skälet är säkerheten. Överlämna alltid riskabla takjobb till yrkesfolk med expertis och erfarenhet. Var rädd om dig. Ta inga onödiga risker.

Det andra skälet är miljöeffekter. Påväxtbekämpande medel ska vara miljögodkända av kemikalieinspektionen. Det ska vara precis rätt dosering. Det finns ingen anledning att slösa eller överdosera. Trots allt så hamnar medlet till slut på marken och rinner ner i grundvatten eller ut i dagvattenledningar.

Det tredje skälet är resultat

Alla seriösa takbehandlare måste leva upp till utlovade resultat. Fortsatt påväxt på ditt tak ska upphöra, så att risken för vatteninträngning på undertaket minimeras och så att takets livslängd ökar. Det är hela poängen. Det ska självklart finnas utställda garantier för det jobb du betalar för ska ge ett tak fritt från påväxt.

Det fjärde skälet är planlagd fortlöpande skötsel och behandling av ditt tak. Dessvärre är en takbehandling inte ett engångsjobb. Förr eller senare kommer påväxten tillbaka. Det är då klokt att återbehandla taket innan ny påväxt hunnit få fäste. Se till att den du anlitar kan lämna ett förslag på återkommande behandling.

Vad kostar det då att få hjälp med professionell takbehandling?

Som med allting annat så får du vad du betalar för. Jämför inte bara priset utan också vad som ingår i tjänsten. När du anlitar LA Takvård ingår alltid förbehandling av taket, och vi städar alltid upp efter oss och tar med oss skräpet. Vi lämnar garanti för att hela taket behandlas och att all påväxt upphör. Vi återkommer med uppföljning för att säkerställa att ditt tak är fritt från påväxt.

Här är ett riktmärke: En normal offert från oss är på 4.665 till 8.830 kronor efter ROT-avdrag (takyta ca 170 kvm) inklusive moms.

När du väljer att anlita LA Takvård är detta vad du kan förvänta dig:

  1. Vi gör alltid en kostnadsfri besiktning av ditt tak för att fastställa den mest lämpliga behandlingen.
  2. Efter besiktning får du en offert för behandling av taket. Vi hjälper dig med rot-avdraget och kan även erbjuda delbetalning.
  3. Våra takvårdsbehandlingar kommer med garanti. Vi behandlar hela taket och ser till att all påväxt upphör. Alla behandlingar följs upp för att säkerställa ett fullgott resultat.
  4. Vi ger dig en personlig takvårdsplan som beskriver genomförda åtgärder och planlägger framtida skötsel och omhändertagande av ditt tak.

leo

Vänta inte med att ta hand om ditt tak:

Börja med att boka in kostnadsfri besiktning så får du hjälp med allt!

LA Takvårds huvudkontor finns i Mockfjärd i Dalarna. Vi har regionala takvårdsexperter över hela landet som hjälper dig, var du än bor. Ta kontakt med oss redan idag för att boka in ett hembesök för att få en kostnadsfri besiktning av ditt tak. Vår takvårdsexpert i ditt område ringer upp dig och bokar in en lämplig tid.

Boka in kostnadsfri besiktning

 

– Leo Juujärvi, takvårdsexpert

 

Så ser du till att ditt tak blir fritt från mossa och påväxt – Del 1 – Del 2 – Del 3