Varning mossa på tak a1 - LA Takvård AB

Alger, mossa och lav som växer på ditt tak gör förr eller senare så att vatten läcker in och orsakar fuktskador och ett kostsamt takbyte – Helt i onödan!

leo2
* Varning till villaägare med mossa på taket!
Från: Leo Juujärvi, takvårdsexpert

 

Har du också märkt att det växer mer mossa och alger på våra hustak idag än vad det gjorde förr?

Problemen med påväxt av mossa, alger och lavar bara ökar och gör att allt fler svenska hustak befinner sig i farozonen för kostsamma fukt- och vattenskador. Din villaförsäkring täcker nästan aldrig skador av detta slag.

Så här konstigt hänger det ihop.

 *  Mossklumparna som samlas på taket binder upp fukt och gör så att regn- och smältvatten i värsta fall rinner över och bakom takpannorna. Du riskerar att läkt och undertak ruttnar upp. * När det gått så långt väntar takbyte för hundratusentals kronor. Helt i onödan, eftersom det finns ett flertal sätt att bli av med problemet.

 *  Lavens rötter växer in i takpannan där de utsöndrar lavsyra som långsamt fräter upp takpannorna. Vatten tränger in i de små kanaler som rötterna lämnar efter sig. Vatten som fryser orsakar frostsprängning som riskerar att skada och till sist spräcka takpannor. Spruckna tackpannor gör förstås att regn och smältvatten rinner in på undertaket.

Påväxten på ditt tak är en långsamt tickande bomb. Ta tag i problemet innan det är för sent. Beroende på vilket sorts tak du har och hur just ditt problem med mossa och påväxt ser ut, så behöver du välja rätt sätt att bli kvitt problemet.

Det du framförallt behöver tänka på är att ALDRIG använda högtryckstvätt för att spola bort påväxten.

Banner_om
Hur ser ditt tak ut? En rent tak förlänger takets livslängd. Ifall du har mossa, lavar och annan påväxt på ditt tak behöver du läsa min nya specialrapport och vidta rätt åtgärder. Skicka efter rapporten nu.

 

En del sätt att bli kvitt påväxten av alger och mossa är bra – andra sätt passar förmodligen inte alls ditt tak och kan faktiskt göra problemet än värre!

Det finns ingen anledning att göra fel, eller att göra saker värre – eller lägga onödiga pengar på produkter och tjänster som inte fungerar.

Utan mossa och annan påväxt håller ditt tak 20–30 år till

Jag har befriat svenska hustak från påväxt av mossor, alger och lavar sedan 2004. Tillsammans med mina lokala takvårdsexperter runt om i landet har jag samlat på mig en enorm erfarenhet om taktyper och behandlingsmetoder som faktiskt ger resultat = ett tak helt fritt från påväxt.

Denna erfarenhet har jag nu satt samman i en nyskriven specialrapport som jag med glädje skickar till dig.

Du beställer rapporten utan kostnad här nedanför. Du gör så klart inga åtaganden när du skickar efter rapporten. Skicka efter den nu så har du den hos dig om bara ett par minuter.

Ser fram emot att förse dig med välbehövlig och värdefull information. Tack för ditt intresse!

Hälsningar från,

– Leo Juujärvi
takvårdsexpert, LA Takvård

 

Här hämtar du ditt egna exemplar av specialrapporten:

”Så här ser du till att ditt tak blir fritt från mossa och påväxt som förr eller senare orsakar vattenläckage, fuktskador och ett kostsamt takbyte”

 

Klicka för att skicka efter rapporten

 

 

Därför växer det mossa på ditt tak

Om företaget LA Takvård